Nous continguts!

domingo, 12 de febrero de 2017

Entrevista a Wilson Ferrús Peris

Wilson Ferrús Peris (Massanassa, 2016)
Wilson Ferrús Peris (Catarroja, 1963) ha cursat estudis de Magisteri a l’antiga Universitat Laboral de Xest i és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de València. Compagina la tasca docent de llengua valenciana a l’IES Albal amb la investigació de l’educació durant la Segona República i el posterior procés de depuració i repressió franquista a les aules de Magisteri Primari. Concretament, s’ha centrat en les i els mestres i escoles de la comarca de l’Horta Sud en la dècada dels anys 30 del passat segle.

Entre les seues publicacions, destaquen: és coautor de l’estudi “L’aplicació de les lleis de depuració de mestres a Catarroja” (Ajuntament de Catarroja, 1986); ha col·laborat en l’edició d’una de les primeres antologies publicades de contes d’autors valencians contemporanis, Noves narracions extraordinàries (Rotgle Edicions, 1995); “Les construccions escolars a Catarroja durant l’època de Ruiz Giménez (1951-1955), treball amb el qual en 2011 aconseguí l’accèssit del premi Benvingut Oliver de Catarroja d’investigació històrica; Mestres de la República a l’Horta Sud. Il·lusions trencades, vides partides (Perifèric Edicions, 2014), amb el que en 2012 guanyà el XIXè Premi d’Investigació de l’Institut d’Estudis Comarcals a l’Horta Sud; “Els consells de guerra: una eina de repressió a l’àmbit del Magisteri Primari. El cas de l’Horta Sud”, publicat en l’obra col·lectiva Mestres d’escola (Universitat de València-Alfons el Vell de Gandia, 2014); Mestres i escoles a l’Horta Sud, 1936-1939. Perspectiva històrica i anàlisi quantitativa (Institució Alfons el Magnànim, 2015); “Alfafar i Lloc Nou de la Corona. Mestres i escoles fins a 1939”, publicat en l’obra col·lectiva Memòries d’Alfafar (Associació d’Estudis d’Alfafar, 2014); i “Les colònies escolars en règim familiar. Projecció, solidaritat i educació a les terres valencianes de l’Horta Sud”, publicat en l’obra col·lectiva Educar en temps de guerra (Institució Alfons el Magnànim-IEC-Universitat de València, 2016).

Publicar un comentario

 
Copyright © Clapir. Joves Historiadores i Historiadors Valencians, 2013-2017 - Plantilla creada per OddThemes, publicada per Gooyaabi Templates i editada pel Grup Clapir.